Waze ar putea rămâne fără opţiunea de raportare a filtrelor de poliţie

Waze ar putea rămâne fără opţiunea de raportare a filtrelor de poliţie

Aplicaţia de navigaţie Waze de la Google este extrem de utilă pentru şoferii care nu vor să petreacă prea mult timp în trafic aglomerat, însă aceasta poate de asemenea să împiedice pedepsirea anumitor şoferi care încalcă legea.

Cel puţin aceasta este părerea forţelor de ordine din New York, NYPD (departamentul de poliţie al oraşului), care au trimis o scrisoare oficială către Google în care cere oprirea funcţiei de raportare a filtrelor de poliţie.

Waze include o serie lungă de situaţii care pot fi raportate de către şoferi, precum gropi în asfalt, accidente, maşini oprite neregulamentar şi chiar locurile în care sunt echipaje de poliţie sau radare (atât la vedere, cât şi ascunse). Google susţine că raportarea acestor evenimente ajută şoferii să fie mai atenţi şi să conducă în consecinţă mai prudent, scăzând viteza în cazul în care ştiu deja că vor întâmpina un obstacol sau că există un radar undeva în apropiere.

Problema este însă cu şoferii care conduc sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe interzise. Aceştia pot vedea pe Waze unde sunt filtrele care îi pot supune unui control şi le pot ocoli, conducând astfel în stare de ebrietate şi punând viaţa altor cetăţeni în pericol.

Sunt slabe şansele ca Google să facă ceva în această privinţă momentan, însă aceste funcţii ale Waze ar putea fi limitate dacă destule autorităţi încep să pună presiuni asupra companiei IT.

Apropo, funcţiile de raportare din Waze încep încet să fie integrate şi în Google Maps, ceea ce ar oferi o portiţă de scăpare pentru companie în cazul în care autorităţile vizează în special Waze şi nu toate serviciile de navigaţie la un loc.

Related posts

Tiptronic vs S tronic

Cutia de viteză automată a fost creată cu scopul de a lucra în tandem cu motorul, schimbând treptele de viteză fără intervenția șoferului. În acest articol vom compara funcționalitatea și caracteristicile a două cutii de viteze automate: Tiptronic și S tronic. Ce este cutia de viteze Tiptronic? Cutia de...

Mai multe detalii ...

Cum să-ți restaurezi farurile

Odată cu trecerea timpului și expunerea la elementele climatice, claritatea farurilor auto se diminuează. Lentilele încețoșate sau îngălbenite pot reduce eficacitatea farurilor pe timp de noapte sau în condiții de vizibilitate slabă, ceea ce este deosebit de periculos în sezonul toamnă/iarnă.  Setul de restaurare a lentilelor farurilor – Turtle...

Mai multe detalii ...