Volkswagen + Google = Taxi Autonom

Volkswagen + Google

Volkswagen + Google = Taxi Autonom

Producatorul de autoturisme Volkswagen

A luat în calcul o colaborare europeană cu Waymo, divizia de mașini autonome de la Google.

Compania germană ar dori să cumpere un pachet de 10% din acțiunile Waymo, în schimbul multor miliarde de euro.

La sfârșitul lui 2017, grupul Alphabet (care deține și Google) a anunțat că vrea să lanseze un serviciu de taximetrie cu autoturisme,dar fără șoferi prin divizia sa de vehicule autonome Waymo.

Un astfel de serviciu ar putea să fie disponibil în curând și în Europa, după ce Waymo și-a anunțat planul de extindere în afara SUA.

Americanii au dezvăluit că se află în căutarea unor parteneri europeni cu ajutorul cărora să ofere servicii de mobilitate cu mașini autonome.

Pe fir ar fi intrat Volkswagen, care își dorește un parteneriat cu Waymo și să cumpere 10% din acțiunile companiei, potrivit publicației Manager Magazin.

CEO-ul Herbert Diess ar vrea să plătească 12 miliarde de euro în schimbul pachetului de acțiuni, însă nu ar avea susținerea board-ului.

În cazul în care Waymo ar veni în Europa, divizia Google s-ar putea alia și cu parteneri precum Fiat-Chrysler sau Jaguar Land Rover, ținând cont de colaborările existente între americani și cele două grupuri auto.

Related posts

Interacțiunile dintre șoferi, mașini și împrejurimile lor !

Interacțiunile dintre șoferi, mașini și împrejurimile lor !

Acest articol teoreticiza interacțiunile dintre șoferi, mașini și împrejurimile lor. Folosind cele patru relații umane-tehnologie ale lui Don Ihde pentru a analiza modurile în care se dezvoltă relațiile om-mașină prin procesul de conducere. În cazul conducerii autoturismelor non-autonome, oamenii sunt angajați cu autoturisme în ansambluri de șofer conducatori,...

Mai multe detalii ...