Volkswagen + Google = Taxi Autonom

Volkswagen + Google

Volkswagen + Google = Taxi Autonom

Producatorul de autoturisme Volkswagen

A luat în calcul o colaborare europeană cu Waymo, divizia de mașini autonome de la Google.

Compania germană ar dori să cumpere un pachet de 10% din acțiunile Waymo, în schimbul multor miliarde de euro.

La sfârșitul lui 2017, grupul Alphabet (care deține și Google) a anunțat că vrea să lanseze un serviciu de taximetrie cu autoturisme,dar fără șoferi prin divizia sa de vehicule autonome Waymo.

Un astfel de serviciu ar putea să fie disponibil în curând și în Europa, după ce Waymo și-a anunțat planul de extindere în afara SUA.

Americanii au dezvăluit că se află în căutarea unor parteneri europeni cu ajutorul cărora să ofere servicii de mobilitate cu mașini autonome.

Pe fir ar fi intrat Volkswagen, care își dorește un parteneriat cu Waymo și să cumpere 10% din acțiunile companiei, potrivit publicației Manager Magazin.

CEO-ul Herbert Diess ar vrea să plătească 12 miliarde de euro în schimbul pachetului de acțiuni, însă nu ar avea susținerea board-ului.

În cazul în care Waymo ar veni în Europa, divizia Google s-ar putea alia și cu parteneri precum Fiat-Chrysler sau Jaguar Land Rover, ținând cont de colaborările existente între americani și cele două grupuri auto.

Related posts

black-friday-bestautovest

Black Friday 2018 in Romania, Ce sa cumperi pentru masina ta ?

Recomandari pentru achizitionarea produselor aflate la reducere de Black Friday din anul 2018 in Romania la magazinul online de piese, accesorii, componente auto bestautovest.ro TOP 3 Accesorii Auto de Black Friday: 1. Covorasele Auto pentru interior la preturi reduse de black friday 2018 De black friday 2018, puteti gasii...

Mai multe detalii ...

Accesorii auto utile pentru orice tip de sofer

Foarte multi oameni devin preocupati de personalizarea masinii lor  inca din fabrica, alegand extra-optiunile oferite de producatorul autoturismului respectiv. Prin Alegerea extra-optiunilor de la producatorii auto,putem alege urmatoarele caracteristici si propietati : Culoarea Masinii / Poate fi editie limitata / Alegera modelului de tapiterie la interiorul masinii / Obisnuit...

Mai multe detalii ...