Volkswagen + Google = Taxi Autonom

Volkswagen + Google

Volkswagen + Google = Taxi Autonom

Producatorul de autoturisme Volkswagen

A luat în calcul o colaborare europeană cu Waymo, divizia de mașini autonome de la Google.

Compania germană ar dori să cumpere un pachet de 10% din acțiunile Waymo, în schimbul multor miliarde de euro.

La sfârșitul lui 2017, grupul Alphabet (care deține și Google) a anunțat că vrea să lanseze un serviciu de taximetrie cu autoturisme,dar fără șoferi prin divizia sa de vehicule autonome Waymo.

Un astfel de serviciu ar putea să fie disponibil în curând și în Europa, după ce Waymo și-a anunțat planul de extindere în afara SUA.

Americanii au dezvăluit că se află în căutarea unor parteneri europeni cu ajutorul cărora să ofere servicii de mobilitate cu mașini autonome.

Pe fir ar fi intrat Volkswagen, care își dorește un parteneriat cu Waymo și să cumpere 10% din acțiunile companiei, potrivit publicației Manager Magazin.

CEO-ul Herbert Diess ar vrea să plătească 12 miliarde de euro în schimbul pachetului de acțiuni, însă nu ar avea susținerea board-ului.

În cazul în care Waymo ar veni în Europa, divizia Google s-ar putea alia și cu parteneri precum Fiat-Chrysler sau Jaguar Land Rover, ținând cont de colaborările existente între americani și cele două grupuri auto.

Related posts

Phantom Auto demonstrează cum o mașină controlată de la distanță,poate circula pe drumurile publice !

Inginerul Phantom Auto Ben Shukman urmărește pe monitoare cu atenție toate mașinile care trec ieș din parcarea MGM Grand și Tropicana Avenue situate în Las Vegas, cu o buna pricepere în traficul aglomerat, în timp ce se vorbea despre cum ploaia neobișnuită in Statele Unite, în această săptămână, a...

Mai multe detalii ...

Vânzările de maşini electrice, un segment care creşte mult peste ritmul pieţei

Vânzările de maşini electrice, hibride şi hibride plug-in au explodat în 2018 datorită programului Rabla Plus prin care Ministerul Mediului prin Administraţia Fondului pentru Mediu a oferit 10.000 de euro pentru o electrică şi 4.500 de euro pentru un hibrid. În cazul maşinilor electrice şi hibrid plug-in, cel mai...

Mai multe detalii ...

Cunoscutul producator de automobile Tesla va deschide prima sa fabrică din China, Shanghai Gigafactory !

Această fabrică va începe să producă vehicule electrice de Model 3, iar Musk a făcut anunţul înainte de începerea oficială a construcţiei. Investiţia în fabrică este estimată la 2 miliarde de dolari, fiind anunţată după multe discuţii. Noua fabrică este o victorie importantă pentru producătorul de maşini electrice, deoarece...

Mai multe detalii ...