Transfăgărășan VS WRX STI

Transfăgărășan VS WRX STI

La jumătatea lunii iulie, Subaru WRX STI of America și Pro Drive au stabilit un record pe celebrul traseu Transfăgărășan.

Pilotul britanic Mark Higgins, la bordul unui Subaru WRX STI, a realizat, miercuri, recordul mondial de viteză pe cel mai spectaculos drum de munte din lume, Transfăgărăşan.

Pilotul Mark Higgins, triplu campion de raliuri al Angliei, a fost cronometrat cu 40 minute, 58 secunde și 8 zecimi pe traseul cu o lungime totală de 84.34 kilometri, viteza medie fiind de 122.7 km/h. În total, traseul a avut o diferență de nivel de circa 2041 de metri și 688 de viraje.

În plus, britanicul a reușit la vremea respectivă să stabilească și un record de hill climb după ce a urcat în 7 minute, 35 de secunde și 2 zecimi traseul de 12.3 kilometri dintre Bălea Lac și Bălea Cascadă.

Performanța a fost realizată cu un Subaru WRX STI, iar Higgins a admis la final că a fost impresionat de frumusețea traseului. „Este un drum incredibil. Am condus prin toată lumea, dar Transfăgărășanul are ceva din toate într-un singur traseu. Provocarea a fost vremea, au fost porțiuni unde nu vedeai la 20 metri și zone total diferite. A trebuit să găsim cauciucuri potrivite și a fost o muncă dificilă”, a declarat el.

Subaru a realizat acum un clip de 7 minute cu povestea din spatele acestei performanțe, iar acesta include imagini spectaculoase filmate pe Transfăgărășan și opiniile lui Higgins despre provocările la care a trebuit să facă față.

Evenimentul s-a desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS) şi cu sprijinul CNAIR şi al Ministerului Transporturilor din România. Echipa de raliuri Napoca Rally Academy a fost consultant tehnic şi a asigurat desfăşurarea evenimentului în România. Cronometrarea a fost făcută de echipa FRAS cu aparatura de ultima generaţie Tag Heuer, precizează comunicatul.

Related posts

Phantom Auto demonstrează cum o mașină controlată de la distanță,poate circula pe drumurile publice !

Inginerul Phantom Auto Ben Shukman urmărește pe monitoare cu atenție toate mașinile care trec ieș din parcarea MGM Grand și Tropicana Avenue situate în Las Vegas, cu o buna pricepere în traficul aglomerat, în timp ce se vorbea despre cum ploaia neobișnuită in Statele Unite, în această săptămână, a...

Mai multe detalii ...

Vânzările de maşini electrice, un segment care creşte mult peste ritmul pieţei

Vânzările de maşini electrice, hibride şi hibride plug-in au explodat în 2018 datorită programului Rabla Plus prin care Ministerul Mediului prin Administraţia Fondului pentru Mediu a oferit 10.000 de euro pentru o electrică şi 4.500 de euro pentru un hibrid. În cazul maşinilor electrice şi hibrid plug-in, cel mai...

Mai multe detalii ...

Cunoscutul producator de automobile Tesla va deschide prima sa fabrică din China, Shanghai Gigafactory !

Această fabrică va începe să producă vehicule electrice de Model 3, iar Musk a făcut anunţul înainte de începerea oficială a construcţiei. Investiţia în fabrică este estimată la 2 miliarde de dolari, fiind anunţată după multe discuţii. Noua fabrică este o victorie importantă pentru producătorul de maşini electrice, deoarece...

Mai multe detalii ...