Transfăgărășan VS WRX STI

Transfăgărășan VS WRX STI

La jumătatea lunii iulie, Subaru WRX STI of America și Pro Drive au stabilit un record pe celebrul traseu Transfăgărășan.

Pilotul britanic Mark Higgins, la bordul unui Subaru WRX STI, a realizat, miercuri, recordul mondial de viteză pe cel mai spectaculos drum de munte din lume, Transfăgărăşan.

Pilotul Mark Higgins, triplu campion de raliuri al Angliei, a fost cronometrat cu 40 minute, 58 secunde și 8 zecimi pe traseul cu o lungime totală de 84.34 kilometri, viteza medie fiind de 122.7 km/h. În total, traseul a avut o diferență de nivel de circa 2041 de metri și 688 de viraje.

În plus, britanicul a reușit la vremea respectivă să stabilească și un record de hill climb după ce a urcat în 7 minute, 35 de secunde și 2 zecimi traseul de 12.3 kilometri dintre Bălea Lac și Bălea Cascadă.

Performanța a fost realizată cu un Subaru WRX STI, iar Higgins a admis la final că a fost impresionat de frumusețea traseului. “Este un drum incredibil. Am condus prin toată lumea, dar Transfăgărășanul are ceva din toate într-un singur traseu. Provocarea a fost vremea, au fost porțiuni unde nu vedeai la 20 metri și zone total diferite. A trebuit să găsim cauciucuri potrivite și a fost o muncă dificilă”, a declarat el.

Subaru a realizat acum un clip de 7 minute cu povestea din spatele acestei performanțe, iar acesta include imagini spectaculoase filmate pe Transfăgărășan și opiniile lui Higgins despre provocările la care a trebuit să facă față.

Evenimentul s-a desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS) şi cu sprijinul CNAIR şi al Ministerului Transporturilor din România. Echipa de raliuri Napoca Rally Academy a fost consultant tehnic şi a asigurat desfăşurarea evenimentului în România. Cronometrarea a fost făcută de echipa FRAS cu aparatura de ultima generaţie Tag Heuer, precizează comunicatul.

Related posts

black-friday-bestautovest

Black Friday 2018 in Romania, Ce sa cumperi pentru masina ta ?

Recomandari pentru achizitionarea produselor aflate la reducere de Black Friday din anul 2018 in Romania la magazinul online de piese, accesorii, componente auto bestautovest.ro TOP 3 Accesorii Auto de Black Friday: 1. Covorasele Auto pentru interior la preturi reduse de black friday 2018 De black friday 2018, puteti gasii...

Mai multe detalii ...

Accesorii auto utile pentru orice tip de sofer

Foarte multi oameni devin preocupati de personalizarea masinii lor  inca din fabrica, alegand extra-optiunile oferite de producatorul autoturismului respectiv. Prin Alegerea extra-optiunilor de la producatorii auto,putem alege urmatoarele caracteristici si propietati : Culoarea Masinii / Poate fi editie limitata / Alegera modelului de tapiterie la interiorul masinii / Obisnuit...

Mai multe detalii ...