Sistem de iluminare interactiv Volkswagen

Sistem de iluminare interactiv Volkswagen

Sistem de iluminare interactiv Volkswagen

Volkswagen a prezentat câteva imagini ale unor prototipuri folosite pentru testarea unui sistem de iluminare interactiv.

Scopul noului sistem

Este meargă mai departe de sistemele convenționale cu iluminarea, adică să ofere ceva mai mult decat un set de stopuri și un set de faruri, cu semnalizatoarele laterale.

Practic, Volkswagen a prezentat un sistem de iluminare interactiv, gândit pentru mai multe utilizări, acesta fiind connectat la o aplicație care te lasă să afișezi un mesaj personalizat pe stopuri, până la posibilitatea iluminării locului pe care vrei să parchezi pentru a te asigura că te încadrezi perfect între liniile acestuia.

Blocurile optice cu LED

Ar putea să sublinieze anumite pericole de pe drum cu un fascicul de lumină, o tehnologie folosită în prezent și de alți constructori, respectiv expusă în diferite stadii de mai multe companii din industria auto.

Semnalizatoarele

ar putea primi și o reprezentare vizuală pe șosea, care ar ajuta la avertizarea accentuată a participanților din trafic. În plus, Volkswagen vrea să pună LED-uri colorate în mânerele portierelor, care ar putea să îi transmită șoferului dacă a reușit să se conecteze la vehicul prin Bluetooth, dacă a încuiat portierele și să sublinieze alte aspecte, cum ar fi o portieră descuiată.

Printre prototipurile expuse de Volkswagen, se află și un model care nu a mai fost dezvelit până acum, respectiv ceea ce pare a fi un banc de probe dezvoltat pe baza unui Tiguan. Acesta are un ecran în locul grilei frontale. Posteriorul are, la rândul său, un ecran, unde pot fi afișate diverse mesaje, cum ar fi unul care este menit să îi avertizeze pe șoferii din spate sa pastreze distanța.

Stopurile

Vor putea fișa și o semnătură luminoasă personalizată, realizată folosind o aplicație de pe telefonul utilizatorului. Totul funcționează cu o tehnologie descrisă drept ”micro-pixel LED”, adică o variantă micșorată a LED-urilor. Acestea vor putea să afișeze numeroase forme și să își schimbe intensitatea sau modelul afișat.

Volkswagen

Nu a specificat încă momentul din care vor fi disponibile noile tehnologii, însă unele dintre ele ar putea să necesite o omologare specifică în Europa.

Related posts

Phantom Auto demonstrează cum o mașină controlată de la distanță,poate circula pe drumurile publice !

Inginerul Phantom Auto Ben Shukman urmărește pe monitoare cu atenție toate mașinile care trec ieș din parcarea MGM Grand și Tropicana Avenue situate în Las Vegas, cu o buna pricepere în traficul aglomerat, în timp ce se vorbea despre cum ploaia neobișnuită in Statele Unite, în această săptămână, a...

Mai multe detalii ...

Vânzările de maşini electrice, un segment care creşte mult peste ritmul pieţei

Vânzările de maşini electrice, hibride şi hibride plug-in au explodat în 2018 datorită programului Rabla Plus prin care Ministerul Mediului prin Administraţia Fondului pentru Mediu a oferit 10.000 de euro pentru o electrică şi 4.500 de euro pentru un hibrid. În cazul maşinilor electrice şi hibrid plug-in, cel mai...

Mai multe detalii ...

Cunoscutul producator de automobile Tesla va deschide prima sa fabrică din China, Shanghai Gigafactory !

Această fabrică va începe să producă vehicule electrice de Model 3, iar Musk a făcut anunţul înainte de începerea oficială a construcţiei. Investiţia în fabrică este estimată la 2 miliarde de dolari, fiind anunţată după multe discuţii. Noua fabrică este o victorie importantă pentru producătorul de maşini electrice, deoarece...

Mai multe detalii ...