Sistem de iluminare interactiv Volkswagen

Sistem de iluminare interactiv Volkswagen

Sistem de iluminare interactiv Volkswagen

Volkswagen a prezentat câteva imagini ale unor prototipuri folosite pentru testarea unui sistem de iluminare interactiv.

Scopul noului sistem

Este meargă mai departe de sistemele convenționale cu iluminarea, adică să ofere ceva mai mult decat un set de stopuri și un set de faruri, cu semnalizatoarele laterale.

Practic, Volkswagen a prezentat un sistem de iluminare interactiv, gândit pentru mai multe utilizări, acesta fiind connectat la o aplicație care te lasă să afișezi un mesaj personalizat pe stopuri, până la posibilitatea iluminării locului pe care vrei să parchezi pentru a te asigura că te încadrezi perfect între liniile acestuia.

Blocurile optice cu LED

Ar putea să sublinieze anumite pericole de pe drum cu un fascicul de lumină, o tehnologie folosită în prezent și de alți constructori, respectiv expusă în diferite stadii de mai multe companii din industria auto.

Sistem de iluminare interactiv Volkswagen
Semnalizatoarele

ar putea primi și o reprezentare vizuală pe șosea, care ar ajuta la avertizarea accentuată a participanților din trafic. În plus, Volkswagen vrea să pună LED-uri colorate în mânerele portierelor, care ar putea să îi transmită șoferului dacă a reușit să se conecteze la vehicul prin Bluetooth, dacă a încuiat portierele și să sublinieze alte aspecte, cum ar fi o portieră descuiată.

Printre prototipurile expuse de Volkswagen, se află și un model care nu a mai fost dezvelit până acum, respectiv ceea ce pare a fi un banc de probe dezvoltat pe baza unui Tiguan. Acesta are un ecran în locul grilei frontale. Posteriorul are, la rândul său, un ecran, unde pot fi afișate diverse mesaje, cum ar fi unul care este menit să îi avertizeze pe șoferii din spate sa pastreze distanța.

Stopurile

Vor putea fișa și o semnătură luminoasă personalizată, realizată folosind o aplicație de pe telefonul utilizatorului. Totul funcționează cu o tehnologie descrisă drept ”micro-pixel LED”, adică o variantă micșorată a LED-urilor. Acestea vor putea să afișeze numeroase forme și să își schimbe intensitatea sau modelul afișat.

Volkswagen

Nu a specificat încă momentul din care vor fi disponibile noile tehnologii, însă unele dintre ele ar putea să necesite o omologare specifică în Europa.

Related posts

black-friday-bestautovest

Black Friday 2018 in Romania, Ce sa cumperi pentru masina ta ?

Recomandari pentru achizitionarea produselor aflate la reducere de Black Friday din anul 2018 in Romania la magazinul online de piese, accesorii, componente auto bestautovest.ro TOP 3 Accesorii Auto de Black Friday: 1. Covorasele Auto pentru interior la preturi reduse de black friday 2018 De black friday 2018, puteti gasii...

Mai multe detalii ...

Accesorii auto utile pentru orice tip de sofer

Foarte multi oameni devin preocupati de personalizarea masinii lor  inca din fabrica, alegand extra-optiunile oferite de producatorul autoturismului respectiv. Prin Alegerea extra-optiunilor de la producatorii auto,putem alege urmatoarele caracteristici si propietati : Culoarea Masinii / Poate fi editie limitata / Alegera modelului de tapiterie la interiorul masinii / Obisnuit...

Mai multe detalii ...