Schimbarea anvelopei și a dimensiunii roții ?

Schimbarea anvelopei

Schimbarea anvelopei și a dimensiunii roții ?

Schimbarea anvelopei și a dimensiunii roții mașinii afectează mai mult decât doar aspectul acesteia. De exemplu, montarea unui set enorm de roți și anvelope are efecte semnificative asupra manevrabilității vehiculului, a consumului de combustibil și a altor factori.

Atunci când navighezi pe piața pieselor de schimb online, e greu să știi exact pe ce branduri să te concentrezi și pe care să le eviți. Mai jos, veți afla mai multe despre mărirea și micșorarea jantelor.

Cum noile anvelope și roți influențează comportamentul mașinii dvs ?

Montarea roților și a anvelopelor de dimensiuni diferite afectează stabilitatea și manevrabilitatea vehiculului, precum și manierele sale de conducere. Cu excepția cazului în care sunteți expert în automobile, va fi foarte greu pentru dvs. să determinați modul în care modificarea roții și dimensiunea anvelopei vă va afecta mașina, deoarece nici două mărci nu sunt exact identice.

Chiar și roțile de aceeași mărime pot avea greutăți diferite, iar anvelopele sunt făcute să funcționeze bine în mai multe zone, ceea ce face dificilă găsirea unui echilibru între performanță și siguranță.

Mai grele, mai mari roți, performanțe reduse și o economie de combustibil mai redusă
Într-un test recent realizat de Mașină și Șofer, cu ajutorul unui Volkswagen Golf și a roților de 16, 17, 18 și 19-inch comparativ cu roțile din oțel de 15 inch, revista a reușit să stabilească cât de diferite dimensiuni ale roților au afectat performanțele mașinii .

Studiul a constatat că, în comparație cu oțelurile de 15 „, configurația de 19” a diminuat economia de combustibil cu 10%. Timpul Golfului de 0-60mph a crescut cu 4%, iar aderența laterală și confortul la mers au scăzut.

Asta e mâncare pentru gândire dacă intenționezi să mergi de la o roată mică și o combinație de anvelope la una mai mare.
Roțile mai ușoare dau o performanță mai bună.Așa cum mulți dintre noi știu deja, calitatea roților diferă substanțial de la un producător la altul. Roțile mai ușoare fac mai puțină presiune asupra suspensiei unui vehicul, ceea ce îmbunătățește răspunsul său la intrarea în direcție. Deoarece greutatea totală a autovehiculului este scăzută, economia de combustibil poate crește ușor, de asemenea.


Verificați evaluările și dimensiunile încărcate recomandate de producător.
Așa cum ați fost tentați să vă revigorati vehiculul vechi de ani, cu un set nou de jante elegant la bestautoves.ro, nu ar trebui să înșurubezi doar un set aleatoriu de roți doar pentru că arată bine. Din fericire, experții de la bestautovest.ro sunt aici pentru a vă ajuta să găsiți un set de roți care să respecte recomandările producătorului. Dacă vă înlocuiți numai anvelopele, alegeți un set cu aceleași specificații, asigurându-vă că viteza, gradul de încărcare și dimensiunea sunt potrivite pentru originale.


Verificați decalajul și PCD


Când cumpărați roți noi, unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le faceți este să verificați decalajul și PCD (diametrul cercului de pas). Acesta din urmă este spațiul dintre găurile de prindere și cel dintâi este distanța dintre linia centrală a roții și suprafața de montare a butucului axei.

Dacă măsurați în mod incorect offsetul, puteți să vă răsturnați suspensia, să vă prindeți etrierii de frână și să afectați în mod negativ manevrabilitatea și caracteristicile direcției mașinii.

Realizați faptul că roțile după vânzare sunt diferite
Ca cele mai multe alte lucruri pe care le-ați cumpăra, unele jante de pe piața pieselor de schimb au o calitate mai bună decât altele.

Cu toate acestea, unii producători de roți fabrică jante pentru producătorii de automobile; acestea sunt date ca echipament original cu mașini noi. Pentru a face acest lucru, un producător de roți trebuie să îndeplinească anumite cerințe.
Prețul nu indică întotdeauna calitatea. În unele cazuri, plătiți pentru numele de marcă. Pentru a afla care anvelope și roți sunt cele mai potrivite pentru mașina dvs., întrebați unul dintre experții de la bestautovest.ro; avem o vastă bază de date tehnică și o vom folosi pentru a vă ajuta să găsiți pachetul adecvat de roți și anvelope, indiferent de ceea ce conduceți.


Acum că v-ați hotărât să vă schimbați anvelopele și roțile, nu ați terminat cu procesul de cercetare; tot trebuie să vorbiți cu asigurătorul dvs. de vehicule.

În timp ce este posibil ca unii asigurători să nu vă supărați dacă modificați vehiculul din specificațiile sale originale, trebuie să întrebați întotdeauna înainte de a efectua modificări.

Compania de asigurări trebuie să evalueze dacă actualizarea va aduce riscuri suplimentare, cum ar fi furtul de roți, furtul vehiculului sau manierele de conducere scăzute.

Dacă crește riscul sau costurile de reparație sau de înlocuire cresc, compania de asigurări poate refuza acoperirea sau poate crește costul lunar.


În încheiere


Actualizarea roților și a anvelopelor este o modalitate ușoară și relativ ieftină de a oferi vehiculului dvs. un aspect complet nou, dar există o cale corectă și o modalitate greșită de a merge.

Va trebui să faceți pași și să luați în considerare câteva lucruri pentru a face procesul să meargă fără probleme.

Din fericire, puteți conta pe echipa de la bestautovest.ro pentru a vă ajuta să găsiți roțile și anvelopele potrivite pentru vehiculul dvs.
Lucrurile pe care trebuie să le știți despre îmbunătățirea roților și a anvelopei au apărut pe primul loc pe blog: Știri zilnice despre mașini și motociclete

Related posts

Tiptronic vs S tronic

Cutia de viteză automată a fost creată cu scopul de a lucra în tandem cu motorul, schimbând treptele de viteză fără intervenția șoferului. În acest articol vom compara funcționalitatea și caracteristicile a două cutii de viteze automate: Tiptronic și S tronic. Ce este cutia de viteze Tiptronic? Cutia de...

Mai multe detalii ...

Cum să-ți restaurezi farurile

Odată cu trecerea timpului și expunerea la elementele climatice, claritatea farurilor auto se diminuează. Lentilele încețoșate sau îngălbenite pot reduce eficacitatea farurilor pe timp de noapte sau în condiții de vizibilitate slabă, ceea ce este deosebit de periculos în sezonul toamnă/iarnă.  Setul de restaurare a lentilelor farurilor – Turtle...

Mai multe detalii ...