Schimbare bec ceata proiector Dacia Logan

Schimbare bec ceata proiector

Schimbare bec ceata proiector Dacia Logan

Schimbare bec ceata proiector,  pentru autoturism Dacia Logan.Vzionati filmuletul pentru instructiuni complecte in schimbarea becurilor de ceata, din proiectoare .Toate autovehiculele sunt dotate cu sisteme externe de iluminare.

Dar sunt situații când șoferul are nevoie de mai multă lumină, de proiectoare: în caz de ceață sau ploaie abundentă, de exemplu, sau în cazul unui traseu off-road (teren accidentat).

Proiectoarele se folosesc pe camioane, TIR-uri, mașini SUV, tractoare, ATV-uri, motociclete, utilaje și trebuie achiziționate după nevoile fiecărui șofer, in funcție de mașina pe care o are.

Proiectoarele pot fi cu xenon, halogen sau LED-uri. Sigur ai întâlnit pe șosele mașini care te-au orbit cu luminile lor cu xenon sau halogen.

LED-urile sunt mai puțin supărătoare pentru partenerii de trafic dar în același timp foarte eficiente pentru posesori. Luminează bine, multă vreme și au consum mic.

Tipuri de proiectoare

  1. Proiectoarele de ceață sunt concepute în așa fel încât să prevină efectul “glare” care apare la faruri, acea strălucire supărătoare în caz de ploaie și ceață. Ele se folosesc pe șosele sau pe teren accidentat în egală măsură. Se pot grupa după nevoi și se obține astfel o lumină puternică, vizibilă, pe distanțe mari.
  2. Proiectoarele de acoperiș au fascicul de lumină unidirecțional sau multidirecțional – dacă  sunt montate pe mașini de intervenție. Dimensiunea și forma proiectoarelor se alege în funcție de dimensiunea mașinii. Și de felul în care se dorește gruparea surselor de lumină. De exemplu, proiectoarele de tip Bar se folosesc pentru TIR-uri și mașini mari.
  3. Proiectoarele de motociclete se montează deasupra farului și se folosesc numai în condiții de teren accidentat, pemntru că proiectorul va lumina mai puternic decât farul.

Rezistența proiectorului, indiferent de model, este dată de protecția IP la umiditate și praf.

Temperatura de funcționare a proiectorului este și ea importantă.

Limitele de temperatură la majoritatea modelelor sunt de la -40 și până la +60 grade C. Suficient cât să nu ai niciodată probleme.

Sursa Tutorial

Sursa Articol

Sursa Imagine

Related posts

Phantom Auto demonstrează cum o mașină controlată de la distanță,poate circula pe drumurile publice !

Inginerul Phantom Auto Ben Shukman urmărește pe monitoare cu atenție toate mașinile care trec ieș din parcarea MGM Grand și Tropicana Avenue situate în Las Vegas, cu o buna pricepere în traficul aglomerat, în timp ce se vorbea despre cum ploaia neobișnuită in Statele Unite, în această săptămână, a...

Mai multe detalii ...

Vânzările de maşini electrice, un segment care creşte mult peste ritmul pieţei

Vânzările de maşini electrice, hibride şi hibride plug-in au explodat în 2018 datorită programului Rabla Plus prin care Ministerul Mediului prin Administraţia Fondului pentru Mediu a oferit 10.000 de euro pentru o electrică şi 4.500 de euro pentru un hibrid. În cazul maşinilor electrice şi hibrid plug-in, cel mai...

Mai multe detalii ...

Cunoscutul producator de automobile Tesla va deschide prima sa fabrică din China, Shanghai Gigafactory !

Această fabrică va începe să producă vehicule electrice de Model 3, iar Musk a făcut anunţul înainte de începerea oficială a construcţiei. Investiţia în fabrică este estimată la 2 miliarde de dolari, fiind anunţată după multe discuţii. Noua fabrică este o victorie importantă pentru producătorul de maşini electrice, deoarece...

Mai multe detalii ...