Cum sa Scapăm de rugina depusa pe caroseria automobilului ?

Rugina apare pe caroseria automobilului în urma reacției  a fierului cu oxigenul. Astfel, din punct de vedere chimic, rugina este doar un oxid de fier. Dar totuși, chiar și cea mai mică urmă găsită pe mașină, jucărie, bunuri sau bijuterii îți provoacă o mare dezamăgire.  Această cicatrice corozivă distruge multe lucruri de metal.

Cum putem sa scapam de rugina de pusa pe caroseria automobilului? Aceasta intrebare probabil si-o adreseaza foarte multi dintre propietarii de automobile din intreaga lume. Astazi echipa bestautovest.ro vine cu o solutie eficienta in prevenirea, eliminarea de rugina de pe suprafara caroseriei automobilului.

Pasul cu numarul 1 =  Pregatiti-va sculele pentru aceasta etapa :

Acesta e primul si unul dintre cei mai importanti pasi.

Veti avea nevoie de:

  • ochelari de protectie,
  • manusi de cauciuc,
  • o masca de calitate,
  • o prelata,
  • o rola de banda adeziva (din cea folosita de zugravi),
  • un recipient cu acid oxalic pentru curatarea ruginii,
  • un dispozitiv de slefuit si cat mai multe foi de smirghel.

Produsele specificate in lista de mai sus, pe puteti achizitiona doar cu un clik distanta – > aici.

Pasul cu numarul 2 este =  Echiparea  pentru aceasta operatiune

Dupa ce ati adunat toate cele necesare, a venit momentul sa va echipati corespunzator. Pe primul loc este siguranta, asa ca nu trebuie sa va lipseasca manusile de cauciuc, masca impotriva prafului si ochelarii de protectie.

Delimitati zonele pe care veti lucra

Delimitati, cu banda adeziva, partile ruginite pe care veti lucra. Acest tip de banda nu va afecta vopseaua masinii si nici nu se misca din loc pana la sfarsitul operatiunii. Mediul va fi unul plin de praf si de rugina, asa nu uitati sa inchideti geamurile autovehicului.

4. Nu folositi ziare pentru a acoperi restul masinii

De cele mai multe ori, oamenii folosesc ziare pentru a acoperi zonele neafectate. Ei bine, ideea nu e deloc buna. Va explicam si de ce: spray-urile cu vopsea au, in mod normal, scurgeri, asa ca lasa urme, iar acestea au prostul obicei de a patrunde dincolo de marginile ziarelor. Rezultatul? Va veti trezi cu urme de vopsea pe caroserie. Folositi-va, cel mai bine, de o prelata sau folie.

5. Incepeti cu primul strat al petei de rugina

A venit momentul sa trecem la lucruri serioase. Primul pas este sa ne ocupam de primul strat al petei de rugina. Pentru aceasta operatiune avem nevoie de dispozitivul de slefuit (flex). Nu va grabiti, puteti afecta partile metalice ale masinii.

Dupa ce primul strat a fost eliminat, continuati operatiunea cu o foaie de smirghel. Acesta va va da siguranta ca ati eliminat toate particulele de praf.

6. Stergeti zona petei de rugina cu o carpa uscata

In acest fel, continuati operatiunea de indepartare a prafului. Urmatorul pas este aplicarea unui strat de acid oxalic pe portiunea la care lucrati. Incercati sa nu lasati aceasta substanta acida prea mult timp pe suprafata metalica. Urmariti instructiunile de pe recipient. Cu miscari usoare si o carpa curata, indepartati-l de pe suprafata.

7. Achizitionati grund si vopsea de cea mai buna calitate

Spray-ul cu vopsea sau grundul sunt foarte importante pentru aceasta operatiune. De aceea, sfatul nostru este sa investiti in marci de calitate. Nu uitati, de asemenea, ca vopseaua trebuie sa se potriveasca cu restul masinii.

8. Efectuati operatiunea de grunduire

Aplicati grundul conform instructiunilor de pe eticheta. Pentru siguranta, va sfatuim sa aplicati trei straturi, cu pauze intre ele. Dupa, trebuie sa lasati acestuia cel putin 12 ore pentru a se usca.

9. Smirgheluiti suprafata grunduita

In mod normal, aceasta operatiune se face intre aplicarea unor diverse straturi de vopsea, pentru a „indrepta” suprafata. Nu strica sa aveti la indemana o galeata cu apa curata, pentru a curata fata smirghelului ori de cate ori este necesar. Dupa, spalati suprafata cu apa si sapun.

10. Aplicati straturile de vopsea si lasati-le sa se usuce

Specialistii sunt de parere ca e bine sa aplicati cat mai multe straturi de vopsea, in acest fel veti ajunge la culoarea si nivelul de finisare pe care vi-l doriti. Va trebui sa lasati vopseaua sa se usuce cel putin 24 de ore, inainte de a scapa de benzile de delimitare.

Asta e tot. Speram ca ati inteles, in cea mai mare parte, ce trebuie sa faceti pentru a scapa de rugina. Daca operatiunea vi se pare dificila, e mai bine sa apelati la un specialist. In cazul in care nu gasiti produsele necesare pentru aceasta etapa, puteti accesa magazinul nostru online de piese si accesorii auto bestautovest.ro sau rapidauto.ro