Cum sa cureti farurile ?

In acest articol explicam cum putem curata lentilele (sticla far) de la farurile auto si cum putem indeparta zgârieturile de pe suprafata acestora, sporind astfel vizibilitata pe timp de noapte.

polish faruri auto
polish faruri auto

Pentru Aceasta etapa sunt o multime de produse care ne pot ajuta pentru a restabilii componentele auto de iluminat intr-o stare mult mai buna.

Primul pas consta in adaugarea bandezi adezive pe exteriorul farului. Acest pas se executa in scop de siguranta pentru a nu strica vopseaua automobilului.

Pasul 2 : Alegerea produselor de care avem nevoie pentru a reda stralucirea, claritatea farurilor  auto.

Pentru etapa cu nr 2, avem nevoie de : Kit Polish Faruri auto, sau le puteti achizitiona separat de pe magazinul online de piese si accesorii auto bestautovest.ro :

Smirghel de 1000 si 3000 ( nivel abraziv)

Un prosop din fibra

Un cointainer cu apa

Un burete

Acool / Solutie de curatat geamul

Banda Adeziva din hartie ( pentru a nu lasa lipici pe caroserie dupa dezlipire)

Un Aparat de Polish automat ( nu este necesar, insa cu ajutorul acestui aparat de polishat etapa cu nr 2 va dura mult mai putin)

Timp Liber

Rabdare

Pasul 3 incepe prin curatarea farurilor de impuritati sau alte murdarii.

Va recomandam sa folositi putin alcool pur sau o solutie speciala pentru curatarea geamurilor.

Pasul 4 se va executa prin adaugarea smirghelului de 2000 pe suprafata rotorului de la polishul auto electric. Adaugam putina apa (solutie de curatat) pe suprafata smirghelului dupa care incepem curatarea farurilor printr-o miscare orizontala a acestuia.

Adaugam putina apa (solutie de curatat) pe suprafata smirghelului dupa care incepem curatarea farurilor printr-o miscare orizontala a acestuia.

 

Pasul 6 : Schimbam abrazivitatea smirghelului, trecem de la nivelul de 1000 la cel de 3000.

 

 

La fel ca la pasul 5 este nevoie de putin lubrifiant, asa dar il putem uda putin cu apa sau solutie de curatat inainte de a fi aplicat pe suprafata farului.

Aceasta miscare insa va merge pe vertical spre deosebire de pasul cu nr 5 unde miscarea smirghelului sa facut orizontal.

 

Atentie !!

Aplicarea  smirghelui pe suprafata farului nu necesita sa se aplice o presiune prea mare !!

Pasul cu numarul 7 consta in aplicarea unui strat de protecție folosind un burete dupa care sa-l ștergeți uniform de pe toata suprafa farului auto.

Pasul cu numarul 8 : lăsați-l să se usuce un timp de aproximativ cincisprezece minute dupa care sunteți pregătiți.