Cum aflăm kilometrii reali la autoturismele second hand

Cateva idei utile pentru aflarea de kilometrii reali la masinile cumparate second hand.
Inainte de a explica procesul de demascare al „bisnitarilor” de autoturisme si tepele date oamenilor prin modificarea kilometrilor reali, mai detaliem cateva recomandari utile in achizita unui automobil second hand, care va reduce timpul dedicat vizitelor la service sau altor probleme nedorite.

Prima recomandare este, analiza vizuala asupra caroseriei masinii :

Va recomandam sa utilizati momentul de ziua atunci cand doriti sa cumpărati o maşină, nu spre seară, nu noaptea. Ziua se cumpără maşina ca să poţi vedea culoarea.Dacă va uitati cu atenţie, unde la lumina soarelui atinge suprafata caroseriei se pot vedea nuanţe diferite.

pete vopsea auto
pete vopsea auto
Unde se văd nuanţe diferite te poţi aştepta să fie lovituri.
Un pont ar fi să iei cu tine un magnet şi, unde vezi nuanţe diferite, dacă pui magnetul nu ar trebui să aibă o atracţie aşa mare, deoarece zona e acoperită de chit, de fibră, pentru că e reparată”
Al doilea pas este să ne uităm atent sub maşină pentru a vedea dacă sunt pete de ulei sau apă.
verificare de scurgeri lichide atunci cand achizitionam un automobil
verificare de scurgeri lichide atunci cand achizitionam un automobil
„Apoi ne uităm sub capotă, la motor.
Nu trebuie să fii un expert sau mecanic, te uiţi la fel să nu fie scurgeri, să nu fie fire improvizate, chestiuni improvizate, lipite cu scotch, capsate.
Motorul trebuie să fie curat”, daca masina respectiva a fost bine intretinuta.
Detectare Km reali pentru masinile secondhand prin mentinera motorului
Detectare Km reali pentru masinile secondhand prin mentinera motorului
Ei bine acum am ajuns si la partea mult asteptata din acest articol, cum ne dam seama daca kilometrii sunt dati inapoi pentru masina second hand pe care dorim sa o achizitionam.
Cum sa verificăm kilometrii reali ???
Este foarte bine cunoscut faptul că sunt şanse extrem de mari ca o maşină second-hand să aibă kilometrajul „dat inapoi”.
Această tentativă de păcălire a cumpărătorilor poate fi demontată prin câteva verificări simple.
Cea mai simpla metoda de a verifica kilometrajul autoturismului fără să te duci la tester este să te uiţi foarte atent la volanul şi la scaunul şoferului.
Daca privim scaunul soferului cu atentie putem aproxima km reali pentru masina respectiva
Daca privim scaunul soferului cu atentie putem aproxima km reali pentru masina respectiva
Astea vor indica semne de uzura deoarce în timp te dai jos şi te urci de foarte multe ori in automobil.. ( De retinut ca, unii „samsari” inlocuiesc scaunele din fata ale automobilelor din cauza vizibilitatii a uzurii excesive).
Asadar verificati cu atentie scaunele automobilului, care trebuie sa fie autentice pentru modelul respectiv de masina.
La volan este asemanator sau poate chiar la fel, atunci când conduci foarte mult se roade marginea volanului si se văd urme de uzură.
Dupa Aspectul volanului uzat, putem aproxima km reali pentru masinile second hand
Dupa Aspectul volanului uzat, putem aproxima km reali pentru masinile second hand
Dacă vrei să afli kilometrii reali 100% si o mare parte din istoricul automobilului pe care doriti sa il achizitionati, cel mai indicat este sa mergeti la o reprezenta oficiala a producatorului masinii, deoarce ei au dispozitivul de tester auto cu programul original licentiat, astfel au access la coduri de motor inaccesibile de pe alte testere auto”
aflare kilometrii reali la automobilele second hand prin diagnosticul auto la reprezentanta producatorului
aflare kilometrii reali la automobilele second hand prin diagnosticul auto la reprezentanta producatorului
Un alt factor foarte imporant in vedearea achizitionarii unui automobil la mana a 2 a , este cartea automobilului cunoscuta si sub numele de „carte de service”.
Carte de service pentru automobile. Astfel putem aproxima km reali penturu masina respectiva
Carte de service pentru automobile. Astfel putem aproxima km reali penturu masina respectiva

Atunci când aceasta carte de service există,  clientul trebuie s-o ceară vânzătorului. „Te poţi uita acolo şi vezi, de exemplu, că în ianuarie 2015 s-a făcut revizia la 315.000 de kilometri.

Apoi, te uiţi în bord şi vezi că ai 180.000 de kilometri şi e dat de gol vânzătorul. Numărul de kilometri e oarecum irelevant. Poate să fie o maşină cu 300.000 de kilometri care să meargă foarte bine, dacă e întreţinută”,

nu recomandam o suma mai mare de 7000 euro pentru o masina second hand
nu recomandam o suma mai mare de 7000 euro pentru o masina de clasa medie second hand
Nu va recomandam cumpărarea maşinilor mai scumpe de 5.000-6.000 de euro la mâna a doua şi iarăşi nu recomandam achizitionarea la orice preţ de la un om care are mai multe maşini de vânzare.
Cu siguranţă, poate fi un samsar, astfel aduce masini lovite din strainatate, le repara din punct de vedere mai mult vizual dupa care le va vinde.
Investiţia acestei „afaceri” poate fi minimă, iar profitul sa atinga cote maxime.
Alte sugestii :
1. Verificarea pe verticala a jocului usii soferului, daca balamalele au joc este un indicator foarte precis de uzura, urcarea pe bordura a masinii cu una din rotile fata si incercarea unei usi fata prin inchidere si deschidere, daca aceasta atinge pragul masina respectiva a avut accident sau are sasiul slabit datorita uzurii.