Cele mai importante Verificari Auto pentru sezonul de vara

Nu lăsa să ți se întâmple ce-i mai rău în această vară. Urmați sfaturile noastre  pentru cele mai importante verificari auto si a-ti pentru a-ti menține mașina „sanatoasa” in timpul sezonului de vara.

De la deteriorarea soarelui la un dezastru total al motorului, sunt atât de multe lucruri care pot merge prost cu mașina dvs în timpul celor mai fierbinți luni ale anului.

daune provocate de soare pe caroseria masinii
daune provocate de soare pe caroseria masinii

Dar dacă luați măsurile de precauție potrivite și urmați cateva recomandari utile, plimbarile dvs. vor fi mult mai confortabile si lipsite de vizite la service sau anumite vopsitorii pentru remedierea daunelor produse de natura sau mediul incojurator asupra automobilului dvs.

Protectia Caroseriei auto prin adaugarea de prelata si parasolar.

Știi despre ce vorbim. Când este prea mult soare, acesta face ca vopseaua să se estompeze și lasă pete urâte pe o caroserie odată impecabila.

O arsură solară este dureroasă pentru mașina ta care nu va disparea niciodată. Soarele de vară îți poate distruge și interiorul. Nu lăsa să se întâmple daune solare la o mașină care este în grija ta.

Supraîncălzirea motorului la autoturisme pe timp de vara.

Un motor supraîncălzit poate transforma o excursie relaxantă în chestii de coșmaruri în cel mai scurt timp.

supraincalzirea motorului la autoturisme la masini pe timpul de vara
supraincalzirea motorului la autoturisme la masini pe timpul de vara

De obicei, supraîncălzirea rezultă dintr-o combinație de temperaturi fierbinți și niveluri scăzute ale lichidului de răcire.

Alte cauze ale supraîncălzirii includ un radiator defect sau o pompă de apă defectă. Mașina va indica dacă motorul ajunge la starea vulcanică: lumini de avertizare; un ecartament temp în creștere; abur suflare de la capota.

Dacă motorul se supraîncălzește:

Trage pe dreapta, oprește mașina și deschide capota.
Lasă motorul să se răcească și verifică nivelul lichidului de răcire.
Verificați pentru scurgeri în sistemul de răcire.

Până atunci, păstrați nivelurile de răcire în control și asigurați-vă că ventilatorul radiatorului functioneaza fără probleme.

Clima / AC / Aerul Conditionat

Vara in sezonul plin al verii aerul stătut și cald persistă în jurul tău. Tricoul ți se lipește de spate. Și singura ta consolare este să visezi la dușul rece care te așteaptă 45 de minute pe drum.

clima pe timp de vara la autoturisme
clima pe timp de vara la autoturisme

Dar dacă ai noroc, poate fi o soluție ușoară. Un lucru pe care îl poți face acasă este să-ți verifici filtrul de aer al cabinei. Dacă e murdar, înlocuiește-l.

Explozile anvelopelor sunt mai frecvente pe timp de vara.

Nu e nimic la fel de enervant (sau nesigur ) ca o explozie de anvelope. Și când căldura verii este in toi, anvelopele au o șansă mult mai mare de explozie.

Asfaltul fierbinte face ca aerul din cauciucurile tale să se extindă, ceea ce poate modifica presiunea anvelopelor.

explozie anvelope auto pe timp de vara
explozie anvelope auto pe timp de vara

Supra-sau sub-umflarea anvelopele pot dovedi, de asemenea, dăunătoare pentru siguranta dumneavoastră. Deci, ca o regulă de destul de mare, mai ales în timpul lunilor de vară, fă-ți o favoare și verificați presiunea anvelopelor de multe ori.

Ne vei mulțumi mai târziu. Și nu uita, păstrează o roata de rezervă in portbagaj pentru orice eventualitate. Știm că știi să schimbi cauciucul!