Cele Mai frecvente Scurgeri Auto

Multe dintre cele mai frecvente scurgeri la automobile sunt un semnal de alarmă pentru probleme minore la inceput, dar care pot deveni extrem de grave dacă sunt ignorate.

Ce nu trebuie să faci ? NICIODATĂ –  să ignori problema !

Apa Radiator

Din momentul în care componentele se uzează, agentul de răcire nu mai poate transfera căldura de la motor în modul în care ar trebui. Sunt diferite motive pentru care un radiator se poate strica, iar în cele ce urmează va voi prezenta cele mai obișnuite motive.

Radiatorul poate rugini, din diferite motive, iar unul dintre aceste motive este chiar agentul de răcire. Daca nu este schimbat la intervale regulate, acesta va deteriora componentele din interiorul radiatorului si sa apara petele nedorite pe asfalt cand parcam masina.

Lichidul de parbriz

o scurgere care are loc de obicei în partea laterală din față a autoturismului. Lichidul de parbriz este viu colorat, la fel de subțire ca apa, cu un miros plăcut. Verifică cu atenție capacul vasului de lichid de parbriz sau furtunurilre care intră în acest vas pentru a-ți da seama dacă aici e problema. Este o defecțiune care nu-ți afectează funcționarea mașinii.

Antigel

Antigelul este mai subțire decât uleiul de motor, și are o fluiditate crescută, așa că un simplu colier care nu e bine strâns poate conduce la o pierdere masivă de lichid. Antigelul se usucă destul de repede, și ramânâne o pata foarte puțin uleioasă. Un alt indicator că pata provine de la lichidul de răcire este poziționarea ei. Vei identifica, de obicei, scurgerea sub bara din față, acolo unde este radiatorul.

Ulei de motor

statistic, uleiul de motor este cea mai frecvent întâlnită scurgere.

Când ai o pierdere de ulei în partea din față a mașinii (pe axa longitudinală, la jumătatea distanței dintre radiator și parbriz), cel mai probabil sursa acesteia este motorul.

Recunoști ușor uleiul de motor dacă te orientezi după culoarea mierii brune, poate puțin mai închisă, câteodată aproape neagră.

Uleiul de motor și al cutiei de viteze este cel mai vâscos lichid, alunecos la atingere, lasă o peliculă groasă pe deget si are un ușor miros de arsură.

Atenție – e crucial, pentru sănătatea motorului, să nu circuli fără ulei de motor sau cu el la un nivel redus! Oprește mașina, verifică nivelul uleiului din motor și sună la service.

Nu e ecologic să circuli cu pierderi de ulei, și nu știi niciodată cât de mare poate să fie scurgerea de ulei în timpul funcționării motorului. Atunci când se aprinde becul indicator de lipsa presiune ulei, poate să fie prea târziu pentru motor.

Lichid de frana

Daca remarci aparitia unor pete in spatele rotilor autoturismului, afla ca acolo este locul unde se scurge in cele mai multe cazuri lichidul de frana.

Siguranta ta la volan, a pasagerilor si a tuturor celorlalti participanti la trafic, poate fi grav afectata daca nu remediezi problema in cel mai scurt timp.  Scurgerile lichidului de frana se pot datora imbinarii incorecte a anumitor piese sau defectiunii pompei de frana.