Ce preferam, aer sau azot în anvelope ?

Există mai multi factori benefici pentru utilizarea azotului pur în anvelope. Dar nu este o necesitate.

Există într-adevăr un avantaj pentru folosirea de azot in anvelopele auto, decât a aerului precum ar fi o economie de combustibil mai bună, o călătorie mai ușoară sau o viață mai lungă a pneurilor.

azot sau aer in anvelope
azot sau aer in anvelope

Din partea de sus a anvelopei aerul este 78% azot și doar 21% oxigen, iar restul sunt vapori de apă, CO2 și concentrații mici de gaze, cum ar fi neon și argon.

Există mai multe motive benefice pentru utilizarea azotului  în anvelope. În primul rând, este mai puțin probabil ca azotul să migreze prin cauciucul anvelopei decât oxigenul, ceea ce înseamnă că presiunea anvelopei va rămâne mai stabilă pe termen lung.

azot sau aer in anvelope
azot sau aer in anvelope?

De asemenea, autoturismele pot beneficia de presiunile mai stabile. Dar mai mult de atat: Umiditatea (apa) este un lucru rău daca patrunde în interiorul unei anvelope.

Apa, prezentă sub forma de vapori sau chiar sub forma lichida într-o anvelopă, cauzează mai mult o schimbare de presiune a temperaturii.

De asemenea, promovează coroziunea oțelului sau a jantei de aluminiu.

Presiunile anvelopei vor rămâne mai constante, economisind un pic în costurile de combustibil și de întreținere a pneurilor.

Mentinerea presiunii la interiorul anvelopei
Mentinerea presiunii la interiorul anvelopei

Cum este apa relevantă pentru o discuție despre azot? Orice sistem care furnizează azot pur va furniza, de asemenea, azot uscat.

Umplerea anvelopelor cu azot implică umplerea și epurarea de mai multe ori succesiv, diluând în mod serios concentrația de oxigen din anvelope. Acest lucru va elimina, de asemenea, orice apă.

Deci, există avantaje: Cu azot, presiunea în anvelope va rămâne mai constantă, economisind o cantitate mică în costurile de combustibil și de întreținere a pneurilor.

În interiorul anvelopei dvs. va apărea mai puțină umiditate, ceea ce înseamnă  mai puțină coroziune pentru roți.

Verificați astfel presiunea în anvelope cel puțin o dată pe lună, indiferent de gazul din interior.

Această schimbare este aceeași pentru anvelopele umflate cu azot și anvelopele umflate cu aer.

Presiunea corectă este esențială pentru siguranța și performanța anvelopelor auto.