Problemele ale sezonului de iarna si prevenirea acestora

Problemele ale sezonului de iarna si prevenirea acestora

Iarna , lucrurile pe care le iubim si pe care le iubim mai putin sau deloc:

  • masini acoperite de zapada
  • oameni blocati de omat
  • vehicule care derapeaza

Urmeaza enumerarea celor mai frecvente probleme din timpul acestui sezon si modul in care acestea pot fi evitate sau rezolvate.

1 .Pana anvelopelor

Majoritatea anvelopelor pierd 0.06895 bar (psi ) pe inch patrat pentru fiecare scadere cu -12.22 grade Celsius. Daca presiunea in cauciucuri scade drastic riscati o pana  sau o explozie periculoasa .

Se masoara cu ajutorul unui manometru presiunea cauciucurilor (acesta poate fi achizitionat de pe magazinul nostru online,realizati testul benzii de rulare , pentru a efectua acest test avem nevoie de un creion de masurat profilul anvelopei (acesta poate fi achizitionat  de la bestautovest.ro!!!)

Luați în considerare punerea pe anvelopele de iarnă pentru navigare ușoară în timpul sezonului.

2 .Componente inghetate ale masinii

Pentru a preveni gheata de pe ferestre, acestea se pot acoperi cu pungi de plastic și fixate folosind ace de gamalie. Atunci când scoateți punga de plastic, gheata ramane astfel pe punga ,nu pe suprafata geamului.

 Pentru stergatoarele tale, inmoaie o carpa curata in alcool,  acestea  dezghetandu-se in contact cu alcoolul . Acest lucru opreste lipirea stergatorului  de parbriz.

Este o alternativă foarte bună si solutia de geamuri al ștergătorului de parbriz , aceasta continand o substanta specifica care dezgheata parbrizul.

Pentru a preveni lacătele de usi ,  de masina , de la congelare, acestea se ung cu vaselina .

În cazul în care acestea sunt deja înghețate, folosiți un pai de băut pentru a topi gheața depusă în interior. ( respirația caldă este cheia)

În cazul în care nu funcționează, puteți  încălzi cheia usor , apoi calda fiind , se insereaza  în dispozitivul de blocare și se aplică o presiune ușoară pentru faciliza topirea .

Ultimă instanță? Uscător de păr!

3 .  Bateria descarcata:

Temperaturile scazute pot afecta bateria masinii tale . Va porni masina mai greu deoarece capacitatea sa este redusa pe vreme de inghet ? Cum sa evitam aceasta problema ?

Inainte de inceperea sezonului de iarna , asigurativa ca treceti pe la service pentru verificarea functionarii bateriei.purtati cu dumneavoastra o baterie in caz de urgenta.

O baterie normala tine in medie 3 ani , chiar si la  temperaturi reduse , cu toate acestea temperaturile extrem de reci  scad tensiunea bateriei , acest lucru favorizand pornirea grea .

Daca viata bateriei nu se clasifica in „recomandat” trebuie sa luati  in considerare inlocuirea acesteia cu una noua. (aceasta se poate achizitona de pe magazinul online www.bestautovest.ro)

Related posts