Intretinere stergatoare parbriz !

Intretinere stergatoare parbriz !

 Stergatoarele de parbriz ale masinii sunt printre accesoriile cele mai importante !

Aceste ștergătoare sunt destinate pentru îndepărtarea instantă a murdăriei, a zăpezii și a apei de pe suprafața parbrizului.

De vreme ce șofatul în siguranță depinde direct de cât de curate sunt geamurile vehiculului, a conduce cu ștergătoare improprii este interzis în cele mai multe țari.

Vă vom explica cum să evitați deteriorarea prematură a acestor piese și cum să repuneți în funcțiune acest sistem.

Cele mai obișnuite defecțiuni ale ștergătoarelor și motivele acestora :

Datorita expunerii prelungite la soare, caldura, apa (ploaie), ger si inghet, cauciucul de pe lamele se deterioreaza.

Aceasta deteriorare se manifesta prin intarirea lamelelor rezultand incapacitatea acestora de a mai functiona in parametri.

Alti factori care pot influenta degradarea sunt praful, murdaria si chiar varsta inaintata.

Unul din semnalele care ne avertizeza ca stergatoarele au atins limita de functionare si necesita inlocuire, este zgomotul facut de acestea la utilizare (scartaitul).

Inlocuirea se face la un an si de cele mai multe ori toamna, la schimbarea de sezon. De asemenea, schimbarea lor la timp va proteja parbrizul, prevenind zgarieturile cauzate de denivelarile lamelelor din cauciuc.

Cei mai mulți dintre proprietarii de mașini sunt familiarizați cu situațiile următoare:

  1. Nici motorul, nici ștergătoarele nu mai funcționează. În acest caz, ne-funcționarea sistemului poate sa fie cel mai probabil datorată defectării schimbătorului, a unor fire rupte sau a unor siguranțe arse.
  2. Ștergătoarele nu se mișcă dar motorul bâzâie atunci când este activat. În cele mai multe cazuri, această defecțiune este cauzată de uzura dinților din schimbătorul de viteze, de slăbirea unei piulițe care fixează ansamblul ștergătoarelor sau de abraziunea spițelor din brațele ștergătoarelor.
  3. Ștergătoarele nu funcționează în toate modurile. Aceasta indică uzura bobinei sau a contactelor releului sau defecțiunea comutatorului.
  4. Sistemul nu se poate dezactiva sau se activează spontan. În acest caz este posibil să se fi scurtcircuitat contactele din releu sau limitatorul motorului electric.
  5. Brațele ștergătoarelor se mișcă prea încet. Motivul poate fi provocat de murdărirea sau corodarea pieselor sistemului de acționare sau a celor din motorul electric. Murdăria acumulată împiedică libera mișcare a pieselor mobile.
  6. Eficiența curățării geamurilor este îndoielnică. Acest lucru se datorează adesea uzurii lamelor ștergătoarelor. Nevoia de înlocuire a acestora este indicată prin dungi și pete pe suprafața parbrizului cât și prin zone rămase necurățate după funcționarea ștergătoarelor.

Cum să evitați înlocuirea prematură a lamelor ștergătoarelor?

Uneori este necesară înlocuirea pieselor înainte de termenul precizat de către producător. Pentru a evita însă acest lucru, respectați următoarele recomandări:

Asigurați-vă că există destul lichid de spălare în rezervorul de lichid al parbrizului: murdăria uscată poate acționa abraziv asupra lamelor ștergătoarelor atunci când sunt acționate fără existenta lichidului de spălare.

Din când în când, spălați lamele ștergătoarelor cu apă sau șampon de mașină fără a lustrui sau a le da cu ceară: praful acumulat în canelurile componentelor nu numai ca le pot distruge ci pot lăsa și urme și zgârieturi pe suprafața parbrizului.

Pe timp de iarnă, înainte de a activa ștergătoarele, curățați zăpada și gheața de pe parbriz și asigurați-va că lamele ștergătoarelor nu sunt înghețate.

Altfel, cauciucul se va uza mult mai repede și va exista riscul de a deteriora nu numai brațele ștergătoarelor ci și ansamblul ștergătoarelor cât și moto-reductorul.

Dacă rulați vehiculul în zone cu ierni reci și ninsori, încercați să folosiți la ștergătoarele dumneavoastră lame speciale pentru timp de iarnă.

Acestea sunt prevazute cu un strat protector care previne înghețarea componentelor.

Potriviți lamele ștergătoarelor astfel încât acestea să nu depășească parbrizul atunci când sunt puse în mișcare; contrar, este posibil să deteriorați atât componentele cât și motorul electric.

Cumpărați doar lichid de parbriz de calitate. Acesta nu va distruge elementele din cauciuc ale ștergătoarelor.

Nu lăsați brațele ștergătoarelor în poziție verticală pentru prea mult timp: altfel, puteți deteriora arcul și brațul, lucru care poate afecta negativ fixarea corespunzătoare a lamelor pe suprafața parbrizului.

Sa fie bine  prin urmare, fiecare proprietar de mașină trebuie să monitorizeze starea ștergătoarelor și să le înlocuiască la timp !

De unde poti Cumpara Stergatoare Auto de calitate ?

Rapidauto.ro, reprezinta o platforma online specializata in comercializarea si distribuirea de accesorii sau piese auto.

Oferind o compatibilitate de 100% a produselor cumparate, achizitionarea stergatoarelor auto se face rapid si eficient !

Va recomandam sa accesati www.rapidauto.ro pentru aflarea mai multor detalii .

Related posts

Tiptronic vs S tronic

Cutia de viteză automată a fost creată cu scopul de a lucra în tandem cu motorul, schimbând treptele de viteză fără intervenția șoferului. În acest articol vom compara funcționalitatea și caracteristicile a două cutii de viteze automate: Tiptronic și S tronic. Ce este cutia de viteze Tiptronic? Cutia de...

Mai multe detalii ...

Cum să-ți restaurezi farurile

Odată cu trecerea timpului și expunerea la elementele climatice, claritatea farurilor auto se diminuează. Lentilele încețoșate sau îngălbenite pot reduce eficacitatea farurilor pe timp de noapte sau în condiții de vizibilitate slabă, ceea ce este deosebit de periculos în sezonul toamnă/iarnă.  Setul de restaurare a lentilelor farurilor – Turtle...

Mai multe detalii ...