Expansiunea Grupului Renault Dacia

Dacia Sandero Stepway 2019

Expansiunea Grupului Renault Dacia

Expansiunea Grupului Renault Dacia de la Casablanca (Maroc) se va dubla la 160.000 de unități anual cel târziu în 2022.

Uzina de la Casablanca a produs:

  • Anul trecut 38.402 unități Logan
  • 37.409 unități Sandero, inclusiv în versiunea Stepway,

Astfel că producția totală a celor două modele a fost de 75.811 unități. În plus,tot aici se produc Lodgy Taxi, Lodgy Stepway și Dokker Stepway, dar și versiunea cu volan pe dreapta a lui Sandero pentru piața din Marea Britanie.

Principalele uzine Dacia sunt însă cele de la Tanger (Maroc) și Pitești. Uzina din Tanger produce în prezent circa 340.000 de unități anual, astfel că Dacia va produce în total în Maroc peste 500.000 de unități.

Între timp, uzina de la Mioveni are o producție de 350.000 de unități pe an, iar oficialii Renault au anunțat recent că intenționează să mărească producția cu 30%, până la pragul de 450.000 de unități. Totuși, francezii au menționat că vor începe lucrările pentru extinderea producției doar în cazul construirii autostrăzii Pitești – Sibiu și a acordării unor ajutoare de stat.

Related posts

Interacțiunile dintre șoferi, mașini și împrejurimile lor !

Interacțiunile dintre șoferi, mașini și împrejurimile lor !

Acest articol teoreticiza interacțiunile dintre șoferi, mașini și împrejurimile lor. Folosind cele patru relații umane-tehnologie ale lui Don Ihde pentru a analiza modurile în care se dezvoltă relațiile om-mașină prin procesul de conducere. În cazul conducerii autoturismelor non-autonome, oamenii sunt angajați cu autoturisme în ansambluri de șofer conducatori,...

Mai multe detalii ...