Electrificarea se accelerează in 2022

Electrificarea se accelerează in 2022

Anul 2021 a fost un an important pentru tranziția la transportul electric. Anul 2022 va continua sub acest trend, având în vedere că cererea pentru mașinile electrice crește, producția se accelerează și mai multe opțiuni apar pe piață.

Pentru anul 2022, Ford lansează un pickup truck electric numit F-150 Lightning. De la debutul său din mai 2021, Ford a obținut deja 200.000 de rezervări. Acest lucru vine în contextul în care Administrația Biden vrea să acopere SUA cu 500.000 de noi stații de încărcare pentru vehicule electrice.

Mult așteptatul F-150 Lightning va sosi în primăvara anului viitor cu un preț de pornire de 40.000 USD

Între timp, Tesla încearcă să țină pasul cu cererea masivă de mașini și plănuiește creșterea capacității de producție cu două noi fabrici în Berlin și Texas.

Deși Tesla domină piața mașinilor electrice, aceasta este prinsă din urmă de giganți precum Ford, Volkswagen și Toyota, ce plănuiesc să lanseze un val mare de noi vehicule electrice în 2022 și mai departe. Asta înseamnă că numărul de opțiuni pentru mașini electrice din SUA, se va dubla, de la 20 la 40.

BZ4X , SUV-ul electric de la Toyota, aproximativ de aceeași dimensiune ca și popularul său RAV4, va ajunge la consumatori la jumătatea anului 2022. În 2022, Ford va începe să vândă F-150 Lightning, iar Cadillac va lansa primul său SUV electric, Lyriq. 

Totuși anul 2022 nu va veni fără probleme. Problemele din lanțul de aprovizionare au creat dificultăți pentru tot sectorul auto. Lipsa continuă de cipuri de computer sau creșterile neașteptate ale costului materiilor prime afectează toți producătorii auto, de la Tesla la GM.

Ascensiunea vehiculelor electrice abia începe. Se estimează că cota de piață a vehiculelor electrice va atinge două cifre în 2025 și va atinge aproximativ 31% până în 2030.

Related posts

Tiptronic vs S tronic

Cutia de viteză automată a fost creată cu scopul de a lucra în tandem cu motorul, schimbând treptele de viteză fără intervenția șoferului. În acest articol vom compara funcționalitatea și caracteristicile a două cutii de viteze automate: Tiptronic și S tronic. Ce este cutia de viteze Tiptronic? Cutia de...

Mai multe detalii ...