Care este diferenta dintre HP și CC ?

Care este diferenta dintre HP și CC ?

Care este diferenta dintre HP și CC ?

Care este diferenta dintre HP și CC ?

Câmpul de putere, abreviat ca hp, este o măsură a puterii consumate sau produse de un autovehicul, în timp ce cc, care reprezintă centimetri cubi, este o unitate metrică de măsură echivalentă cu 1/1000 litru de combustibil.

Ratingul unui motor în cai putere este în mod normal dat de către producător la o viteză specifică a motorului.

Viteza motorului este dată în mod normal în rotații pe minut sau în rpm. De exemplu, un motor cu o putere de 50 CP la 6.000 ( Rotatii pe minut) rpm generează 50 de cai putere . Diferitele motoare sunt concepute pentru a genera putere utilizabilă în timp ce rulează la viteze diferite.

Motoarele cu un singur cilindru, care sunt adesea instalate în motociclete cu dublă sport displacement mare, au tendința de a alege în livrarea de putere la o viteză de 6.000 rpm, un punct la care alte motoare, inclusiv motorul paralel-twin.

Deplasarea indică cantitatea de combustibil și de aer pe care un motor cu combustie îl poate consuma într-un singur ciclu sau o rotație.

Faptul că deplasarea motorului, care descrie volumul, este diferită pentru motoarele diferite, ceea ce înseamnă că și cc este diferit pentru motoarele diferite. Acesta este motivul pentru care există motoare pentru autovehicule cu 2500 cc, 2000 cc și chiar 1000 cc.

Care este diferenta dintre Cai putere și Cuplu ?

HP = Horse Power = Cai Putere

Related posts