Cum functioneaza farurile automate

Cum functioneaza farurile automate

Cum functioneaza farurile automate

Farurile automate adaptive se rotesc atunci când vehiculul vireaza, astfel încât drumul din fața conducătorului auto să fie întotdeauna bine luminat. Se folosesc senzori pentru a detecta viteza vehiculului,cat s-a rotit volanul și cat a virat vehiculului în jurul unei axe verticale.

De bază prin intermediul senzorilor care detectează cât de multă lumină este în afara vehiculului. De cele mai multe ori, acești senzori sunt situați pe linia vehiculului. Farurile se aprind când senzorii detectează un anumit nivel de întuneric.

Unele faruri adaptive simt, de asemenea, când luminozitatea farurilor trebuie ajustată. În general, senzorii din farurile adaptive nu se aprind dacă nu sunt necesari, cum ar fi dacă autovehiculul este parcat…

Există limitări ale farurilor automate?

Uneori, acestea nu se aprind în timpul ploii abundente sau în ceață, deoarece senzorul de lumină încă detectează suficientă lumină.

Farurile automate nu pornesc imediat în caz de întuneric brusc, cum ar fi în cazul în care vehiculul conduce printr-un tunel întunecat. În aceste cazuri, este important ca șoferii să își folosească cea mai bună opțiune și să acționeze manual farurile, dacă este necesar.

Related posts

noul motor GPL de la ford

Noul motor Ford de 7,3 litri (GPL)

Această poveste recent adusa in mecanica populară despre noul motor pe gpl de la producatorul de automobile Ford, avand o capacitate cilindrica de 7,3 litri. Aceasta noua technologie a fost probabil cea mai mare surpriză din domeniul de automobile din ultimul an calendaristic. O mulțime de lucruri s-au speculat...

Mai multe detalii ...